This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Japan bromt Benelux binnen

Reeds zo'n jaar of vier wordt in ons land het ultra-lichte Hondamotorfietsje met een 50 cc viertaktmotor geïmporteerd. Het is een fraaie conceptie in bromfietsgedaante, die ons destijds verraste door zijn rustig draaiende viertaktmotor met vier versnellingen die met de voet worden bediend. Het motorfietsje is al die jaren in twee uitvoeringen verkrijgbaar geweest bij de importeurs "Het Motorpaleis" te Rotterdam en R.A.M.O. te Eindhoven.

Daarom verbaasde het ons enigszins dat vorige maand op een persconferentie, waar de in gebruik neming van een assemblagefabriek te Aalst in België werd aangekondigd, geen duidelijker zakelijk verband (dealers organisatie etc) werd gelegd tussen de al bestaande 50 cc motorfietsjes en de nieuwe brommer waarmee de produktie te Aalst begint.

Maar goed, Honda-Benelux heeft dus grote plannen. En de uitvoering van de brommer is nieuw. De bromfietswereld heeft er een "viertakter" bij gekregen, die is voorzien van een half-automatische koppeling en drie versnellingen welke vanaf het stuur worden bediend. Honda mikt daarmede nu dus op de bromfietser, na met zijn 50 cc motorfietsjes de nodige ervaring te hebben opgedaan. De prijs van de Hondabromfiets is f 769.-, verkoop en service : Honda Motor N. V., Zenostraat 186, Rotterdam.

Bron: ANWB, September 1963, Pagina 516

honda c310 setp 1963 p516 1

honda c310 setp 1963 p516 2

Please log in or register for free to comment!

Category: