This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Honda C100 en P50 in de Kampioen (Mei 1967)

Yus, in 1967 stond er een Honda op de voorkant van de Kampioen. [ Weggeknipt gedeelte over hoe fan-tas-tisch het magazine tegenwoordig is. /s ] Anyway, Mooi plaatje en een klein artikeltje! :)

De Kampioen mei 1967 Pagina 01

Met de Honda P-50 is bij de brommers de "achterin geplaatste" motor teruggekeerd; ditmaal echter een viertakt met een automatische koppeling en een bovenliggend nokkenasje dat uit lichtmetaal is gemaakt.

Honda, motor "achterin"
Bij de nieuwe Japanse Honda-brommer is de viertaktmotor in het achterwiel opgenomen, hetgeen men zo langzamerhand weer "nieuw" kan noemen. Want met de Cyclemaster uit de begintijd en de Simplex uit de oertijd heeft de kleine Honda behalve de motorplaating niets meer gemeen. Het viertaktmotortje heeft namelijk een bovenliggende nokkenas met kettingaandrijving waarbij de nokkenas en het kettingwiel zelfs helemaal uit lichtmetaal zijn vervaardigd. Voorts heeft ook dit model een automatische koppeling en werd er ruim gebruik gemaakt van kunststof voor spatborden, kettingscherm enz. Deze Honda kost F 448,-

De Kampioen mei 1967 Pagina 51

Please log in or register for free to comment!

Category: