This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Japans fabrieksteam in TT te Assen

leeuwarder courant 15 04 1960 p 11

Zaterdag 25 juni zullen de TT-races van Assen — officieel bekend als de „Grote Prijs van Nederland der KNMV" — voor de dertigste maal op het circuit van Drenthe bij Assen worden gehouden. Voor de eerste maal zal er dan een officieel Japans Honda-fabrieksteam aan deelnemen.

De Japanners zullen uitkomen in de 125 cc en de 250 cc klassen, met als rijders Giichi Suzuki (tevens leider), Naomi Taniguche, Teisuke Tanaka, Sadao Shimazaki en Gen Kitano. Dit team zal eveneens starten in de Engelse TT op het eiland Man en in de Grote Prijs van België. Voorts zal een andere Japanse ploeg starten in de overige grand prix. Suzuki en Taniguchi hebben het vorige jaar reeds op Man gereden en zij hebben toen in de 125 cc klasse de TT-teamprijs voor de Honda gewonnen. Tanaka was in 1959 reserve en eindigde als achtste.

Voor de races in Assen heeft verder ook MV-Agusta al bericht gezonden in alle klassen te zullen uitkomen. Een enorm aantal rijders, vooral uit Nieuw Zeeland en Australië, heeft voorts verzocht als privé-renners aan de Grote Prijs van Nederland te mogen deelnemen.

Source: Leeuwarder Courant, 15 April 1960, Pagina 11

Please log in or register for free to comment!

Category: