This site uses cookies to help us provide quality services. Using our services, you consent to the use of cookies.

[NL] Het ontstaan en betekenis van de Honda vleugel

Als ik een logo zie met een vleugel denk ik in principe dat het met luchtvaart te maken heeft en veel is dat ook zo, vooral met Britse merken. Bij alle merken heb ik daarom onderzoek gedaan. Omdat ik een fan ben van Honda ben ik achter interessante zaken gekomen als mede de namen “Dream “(=en “Benly “(= betrouwbaarheid in het Japans).

very old honda logo

Het logo van Honda komt in de eerste instantie uit de Griekse mythologie van de Goddes Nike(= in het Japans “Nenikhkamen “) en heeft te maken met de marathon. Nike = Victory(= overwinning).

moneda victoria honda

Sochiro Honda heeft die marathon met verve gelopen door doorsettings vermogen en zo Honda uiteindelijk tot een succesvol product gemaakt dat qua kwaliteit en duurzaamheid boven alles uitstijgt dat met 2 en 4 -wielers te maken heeft als mede scheepsmotoren en stationaire motoren. Ook als het om vernieuwing gaat weet Honda van wanten zoals we allemaal weten. Vleugels waren toen nog niet te zien, dat kwam pas later toen er verband werd gelegd met de Romeinse mythologie. Victory was dochter van Estigia en zuster van Potestes.

foto 2

Het beeld werd gemaakt door een onbekende Griekse artiest en laat een persoon zien met gespreide vleugels dat later de basis ging vormen voor het nu beroemde Honda vleugel. In 1947 bouwde Honda haar eerste complete motorfiets, 90cc van het A type later bekend als B type. Zoals de foto laat zien was het logo prachtig gestileerd echter niet zo mooi als die uit 1948 dat een uitstraling heeft a la Art Deco, persoonlijk vind ik jammer dat logo niet meer gebruikt wordt.

1949 Dream foto 4

In 1953 kwam Honda opnieuw met een 90cc machine de Benly (= vertrouwen), het Honda logo veranderde opnieuw en het beeld kwam en face te staan met wijd uitstaande vleugels maar bleef wel slank.

foto 3

Zoals we allemaal weten zette Honda zich definitief op de kaart door de productie van de 50cc type C100 Super Cub gevolgd door de C50/70 en 90 samen goed voor een productie tot op heden van ca. 65 miljoen machines. De eenzijdige wing was inmiddels het blijvende logo waarvan de veren aan elkaar waren aangelegd,onder de vleugel stond veelal de volle naam Honda, HM, cc’s of type.

1968 foto 5

Het rood/wit/blauwe  logo staat voor 1983 met er onder Honda

red white and blueHet hedendaagse logo ontstond in 1988 vanwege het 40 jarige bestaan 1948-1988.

jubileum wing 1948-1988De veren zitten niet meer aan elkaar vastgeplakt en zijn bedoeld als openheid van het Honda product.


Hier eindigt mijn verhaal over de beroemde Honda wing met dank aan
Ryosuke Ikuno (Japan) en Bryan Kust (USA) voor zijn vertaling vanuit het Japans

Please log in or register for free to comment!

Category: